Ocak 2023

Katılanlar:

Ahmet Alkan
Bilge Cankorel
Mehmet Ceritoğlu
Cahit Düzel
Selçuk Erden
Ali Erengül
Rüştü İzmen
Ara İzmitli
Haluk Kaptanoğlu
Zeki Karakimseli
Sertan Özan
Ahmet Özbek
Tomruk Özden
Ahmet Şenkut
Mahmut Tarzi
Ali Vardar

Toplantı Notları

Sevgili Dostlar,

10 Ocak Salı günü Filiz’de 16 genç toplandık.

Haluk, Sertan, Selçuk, AhmetÖ, Ara, Ahmet Alkan, Ali Erengül, Zeki, Rüştü, Cahit, Tomruk, Bilge, Ahmet Şenkut, Ali Vardar, Mahmut, Mehmet Ceritoğlu.

Nedense GS’lılar çoğunluktaydı. Ahmet Şenkut senede bir gün gelir, o gün de geçen Salı olmuştu. Not: Koyu GS’lıdır, bilmeyenlere.

Neyse AhmetÖ geç geldi. Diğer aslanlar Ahmet gelene kadar fazla kıpırdanmadılar. Arada Haluk ile Zeki homurdansalar da fazla etkili olamadılar. Tam AhmetÖ içeri girdiği an ben başıma gelen uçak macerasını anlatmaya başladım.

Miami’ye giderken pilot anonsu duyuldu. “Sayın yolcular 20 dakika sonra Goose Bay havaalanına mecburi iniş yapacağız. Uçağımızda bir yolcumuz kalp krizi geçirdi, bu nedenle acil iniş yapacağız. Yakıtımızı boşaltmamız lazım, camdan göreceksiniz, endişe etmeyin.” Herkes dışarıya bakmaya başladı, tonlarca yakıt havada uçuşuyordu. Goose Bay Kanada’nın en doğu ve kuzey tarafında kutuplara çok yakın ıssız bir yer. Havaalanının yakınlarında hiçbir yerleşim yeri yok. Yolcular arasında muhtelif alternatifler tartışılıyordu. Alternatif 1: Yakıt azaltarak daha rahat bir iniş sağlamak. Alternatif 2: İndikten sonra uçak sağa sola savrulduğu zaman yangın riskini azaltmak. Bu arada uçak Miami’ye inecekti, uçakta yaz lastikleri vardır, bu karlı araziye nasıl inecek, kesin kayacağız diye farklı bir grubun tartışmaları devam ederken, Goose Bay göründü. Tamamiyle karlar içinde, ambulanslar ve itfaiye arabaları ile dolu ufacık bir havaalanı. Her taraf kar ve buz ile kaplı. Tüm yolcular nefesini tutmuş vaziyetteyken uçak gayet rahat bir şekilde indi. Aniden kendimi Türkiye’de hissettim, herkes alkışlamaya başladı. Hastalanan yolcuyu ambulansa koydular. Allah yardımcıları olsun.

Bu hikayeyi bitirdiğimde, sık uçak yolculuğu yapanların yorumları tartışılmaya başlandı. Bu sırada GS’lı bir kardeşimiz, ne oluyor, bırakın Goose Bay’i maç yorumlarına bakalım derken, “Avatar 2” yi kim seyretti dedim, konu aniden denizin derinliklere, müthiş çekim tekniklerine doğru kaydı.

16 genç birlikte olmanın memnuniyetini tekrar yaşadık. Ben ayrılırken Zeki, Haluk’a soruyordu, biz bunları bu hafta yenmedik mi?

Sevgileeer,

Sertan

Fotoğraflar

grup, masanın bir başından
grup, masanın öbür başından
iki arkadaş
fotoğraflar: Ahmet Özbek, Sertan

Videolar

 

 

 



Filiz toplantıları