Aralık 2022 Eşli

Katılanlar:
(Her zaman alfabetik soyadı sıralaması varken, bu seferlik bu değişiklik, partnerler kolay anlaşılmasın diye böyle.)

Ahmet Özbek
Ahmet Tarhan
Ali Vardar
Ara İzmitli
Ayşe Sicimoğlu
Azniv İzmitli
Bilge Cankorel
Cahit Düzel
Emine Altunel
Erhan Altunel
Güliz Vardar
Mehmet Arda (telefonla)
Mualla Özan
Müjde Gürlek
Rüştü İzmen
Serhan Düzel
Sertan Özan
Sevinç Tarhan
Üstün Sanver
Zeki Karakimseli
Zeynep Özbek

Eşli Filiz Toplantısı

Filiz'de bir değişiklik olduğu belliydi. Alışılmışın dışında, masa üst katta hazırlanmıştı. (Üst kattan Boğaz değilse de tekneler görülüyor.) Karşılıklı oturanların birbirlerini daha az duyulabilmelerini sağlamak üzere uzunlamasına tek masa (her zamanki düzen) yerine uzunlamasına yanyana iki masa düzeni kurulmuştu. (Bknz. Şekil 1). Ancak, bütün ince hesaplamalara rağmen, misafirler gelmeye başlayınca anlaşıldı ki yeterli yer yok!

ÇOĞUNLUĞUN ZULMÜ: İlk akla gelen, azınlık olan bekarları bir başka masaya devrederek yer açmak oldu. Kıdemli bekar Üstün'ün buna tepkisi şiddetli oldu.

Filiz'in yöneticisi Kemal, gerçek marifetinin organizasyon değil kriz yönetimi olduğunu göstermenin hazzını yaşayarak çözüm buldu. Ama bu çözüm bir kişinin eğreti oturmasını gerektiriyordu. Son gelen olma şanssızlığı, Ara'ya bu tuhaf yere oturmasına ve tüm yemeği uslu uslu, tek başına  yemesine mal oldu.

Eşlerin ve sevgililerin toplantıya katılmasının yol açtığı en önemli fark, arkadaşlarımızın standart ana konularına girme fırsatı bulamamaları oldu. Her toplantıda illa ki  konuşulan futbol, derinlemesine analiz edilen klasik müzik, bu toplantıda paylarını alamadılar. Kadınlar, konuşmaların %89'una hakim oldular. (Bknz. Şekil 2).

Üstün'ün ilettiği fotoğraflar.

Bu dönem, ders saatleri çakıştığından toplantılara gelemeyen Mehmet, öğrencilerini çözemeyecekleri bir probleme boğarak arkadaşlarıyla hiç değilse telefonla sohbet fırsatı yarattı.

 

Fotoğraflar

Grup resmi
Grup resmi 2
Bu da arada kalan Ara

Videolar

Grup
Grup 2

 



Filiz toplantıları