Kasım 2017

Katılanlar:

Cem Akbay
Ömer Altuğ
Erhan Altunel
Barış Arkayın
Bilge Cankorel
Selçuk Erden
Nabi Eren
Nesim Esinli
Rüştü İzmen
Ara İzmitli
Zeki Karakimseli
Cem Kozlu
Mete Nayman
Sertan Özan
Tomruk Özden
Murat Sağmanlı
Üstün Sanver
Faruk Seyrek
Mahmut Tarzi
Ömer Tunçer
Ali Vardar

Toplantı Notları

Değerli Biraderlerim,

Bugünkü Filiz buluşmasından sonra, biraz istirahat, peşinden Beşiktaş-Porto maçı derken gece yarısını buldum. Beşiktaş iyi gidiyor, bence bu hakemin mukavelesini yenilemeliler!

Bugün 21 mevcutlu bir Filiz buluşması yaşadık. Aramızda ilk defa Filiz Milli'si olanlar bile vardı. Şansımızdan hava sanki bahar havası gibi güneşli ve ılımandı. Filiz servis ve yiyecekleri her zamanki gibi iştah açıcıydı.

Sabah Sertan beni evden 11:00 da yeni Honda'sıyla aldı. Hayırlı uğurlu olsun. "Niye bu kadar erken gidiyoruz?" diye sorduğumda: "Geçen yemekte karar aldık, artık son gelen hesabı öder" dedi. Bunun üzerine saat 12 de vardık Filiz'e. Baktık ki herkes gelmiş. Hemen koştum, ATM'den para çektim. Ve Sertan'la kara kara düşünürken son anda, saat tam 12:29'da Nesim gelmez mi. Hemen kucaklayıp, bağrıma bastım. Bu kuralı hem sevdim, hem de sevmedim. Eğer bu kural olmasaydı, geç kalanlar gelmekten vazgeçmez, belki de bugün katılım rekoru kırardık. Şaka şaka, 'herkes kesesinden yesin içsin saltanatım var benim.'

Yolda Sertan'a "2000 yılında araba kullanmayı bırakacağım dedim." Sertan da "Biraz geç kalmışa benziyorsun! 2017 yılında olduğumuzun farkında mısın?" demez mi? Kafayı yemekte olduğumun resmidir, ama durumumun farkındayım. Tabi bu durumu Filiz'de anlatınca Cem Kozlu da, bana başlıktaki veciz ifadeyi patlattı: "Mes'eleleri, mes'ele yapmazsan, mes'ele kalmaz !" Aslında bu sözü kimi kastederek ve ne için söylediğini bilmiyorum, ama ben durumuma yakıştırdım ve üzerime aldım. Ve mes'eleleri, mes'ele yapmamaya karar verdim.

Her günün mutad mevzuları içersinde dolaşılırken, ağır abilerimiz, başta Monşerler Bilge ve Ömer Altuğ, bazı arkadaşların meraklarını gidermek üzere, uzak mı uzak ülkelerin, zevkli mevzulardaki güzel örf ve adetlerinden örnekler vermişler. Gruba yazarım diye bana anlatmadılar. Ben Nesim Esinli'nin yalancısıyım. Bu arada Vefa Ocak'ın da kulaklarını çınlattık. Canım hep böyle konuşmadık tabi, Ali Vardar ne kadar güzel gitar ! çaldırabildiğini telefon kaydından gösterdi. Laf aramızda o gitaristi Bülent Paksoy Adana'ya davet etmiş, 5 Aralık öğleyin kebapçı da çaldıracakmış. Ben kebapçıda izdiham yaratacağından endişe ettiğim için burada daha fazla izahat ve görüntü veremiyorum. Arzu edenler Ali Vardar'ı arayabilirler, Ali videoyu gönderebilir veya en iyisi özel bir Filiz gitar seansı düzenleyebilir.

Bu arada Üstün "Eskiden yavrularla yapabildiklerimizi yapardık. Şimdi yavru nineleriyle oturup yapamadıklarımızı konuşuyoruz" diye hepimize tercüman oldu, Sertan hariç, o daha 52 yaşını sürüyor, ve seneye yirmi yıl sürecek 53 yaşına girecek. İşte ben bu yüzden hep 70+ larla takılmayı tercih ediyorum. Zaten saysam burdan NewYork'a yol olur.

Bugün Filiz, tarihinde iki Cem'i, Cem Akbay ve Cem Kozlu'yu, ve de iki Ömer'i, Ömer Altuğ ve Ömer Tunçer'i, Aykut'un oğlu Ömer'i hariç tutarsak, ilk defa birarada gördü.

Bu arada kim önce evlendi, kaçıncı turda, bugünlerde ilk defa evlenen arkadaşımız var mı? Gibi yarışmalar düzenlendi. Ayrıca ta Kanadalardan kalkıp Filiz'e gelen TAZE DAMAT Faruk Seyrek de tebrik ve hasetlerimizi üzerine çekdi. Bazı arkadaşlarımız vazife babından evlendiğimizi ve çocuk yaptığımızı; bugünkü gençlerin böyle vazifeler edinmediklerini beyan ettiler. Doğru söze ne denir.

Gözlerimiz hep Ahmet Özbek'i aradı. Onu sevindirecek bir haberim var. Ben artık GS futbol takımını tutmaya karar verdim. Bütün Avrupa takımlarını taradım, içlerinde Türk oyuncu oynatmayan bir tek GS vardı. Artık sadece GS futbol takımını izleyeceğim. Gassay, Gassay cim bom bom. Bu arada GS'lı takımdaşım Mete Nayman, 5. Kattaki dairesini değiştirmek istiyor ve yardımlarınızı bekliyor. "Asansörde 5 düğmesine basmamak için şimdilik 6. Kata çıkıyorum ve bir kat iniyorum." Diyor. Bu 6 da tehlikeli aslında. Bu yüzden zemin veya bahçe katı arıyormuş. Duyurulur.

Erhan Altunel bugün bol bol video ve foto çekdi; foto ve videoları yayınlayacağını ama vakanüvisliği benim yapmamı istedi. Yanımda üstadım Vakavirüs Rüştü İzmen Efendi Hazretleri dururken, benim gibi bir 18. asır vakanüvisinin esamisi mi okunurmuş dedim. Ama bazı arkadaşlar, özellikle Üstün "Bu defa Virüs istemiyoruz" deyince üstaddan müsaade aldıkdan sonra bu vakayınameyi kaleme aldım. Unuttuklarım varsa affola. Benim gibi '2000 yılında şoförlüğü bırakacak' kafada ki birinin hatırladığını söyleyip yazdıklarına ne kadar inanırsınız, o size kalmış.

Ben çektiğim fotoları yarın gönderebileceğim. Oyuncular oturma sırasına göre: Selçuk Erden, Mete Nayman, Cem Akbay, Sertan Özan, Ömer Altuğ, Barış Arkayın, Üstün Sanver, Alex Tomruk Özden, Cem Kozlu, Ara İzmitli, Zeki Karakimseli, Faruk Seyrek, Rüştü İzmen, Nabi Eren, Mahmut Tarzi, Murat Sağmanlı, Ali Vardar, Erhan Altunel, Ömer Tunçer, Bilge Cankorel, Nesim Esinli; telefonda Kara Mehmet Türkel, Bülent Paksoy, Jefi, Ahmet Tarhan. Ayrıca Talih, Suberk: sizi de unutmadık.

Nabi Eren

 

Grup

Aksesuar

Saat


Filiz toplantıları