Nisan 2017

Katılanlar:

Cem Akbay
Erhan Altunel
Mehmet Arda
Bilge Cankorel
Mehmet Ceritoğlu
Ahmet Çullu
Selçuk Erden
Rüştü İzmen
Haluk Kaptanoğlu
Zeki Karakimseli
Zafer Olgaç
Sertan Özan
Tomruk Özden
Mahmut Tarzi
Ömer Tunçer
Ali Vardar

Toplantı Notları

Selamlar,

Salı günü Filiz’de 15 kişiydik. Her zamanki gibi çok eğlendik. Sevineceğiniz bir haber: Zafer’i daha iyi gördüm. Gerek konuşması gerekse yürüyüşü eskiye göre daha iyi. Metroya bırakırken yolda sordum, Amerika’da hiç yaramazlık yaptın mı diye. Adam kız oğlan kız. Ne diyeyim, tebrikler. Allah hepimize böyle damatlar versin.

Günün yıldızı hatta günlerin yıldızı Ömer hoca idi. Filiz’de olmayanlar inanmakta zorlanacaklar ama tam 17 dakika boyunca ciddi konuştu ve 1982'de üniversiteden nasıl kovulduğunu anlattı. Bugünkü durum o günlere benziyormuş. Herkes herkesi susturdu sırf hocayı dinleyebilmek için. ‘Neden ÜSTÜNLÜK kompleksimi tedavi etmediğini anladım, senin diploman yok’ gibi bir espri yapayım dedim, herkes bana "kes sesini" dedi.

Ben GS konusu çok konuşulacak sanıyordum. Öyle olmadı. GS liler çok cazgır çıktı ve G ile başlayan her kelimeyi yasakladılar. Gö. bile kimse diyemedi. Anlayacağınız GS liler hep zeytinyağı misali ÜSTte. ÜSTÜN telefonla aradığında da GS konuşuldu ‘ben takım tutmuyorum" demez mi? Herkes ona "benim takımı tut bari" deyince ÜSTÜN’lük kompleksim depreşti ve derhal müdahale ettim. Dedim ki ‘ÜSTÜN sadece 90+ bayan arkeolojik eserlerle ilgilenir, erkeklerle işi olmaz. Ama fikir değiştirirse eminim 90+ erkekleri düşünecektir. Sizler ÜSTÜN için çok körpesiniz. Çeşme dönüşü ona sorar, yetkimi ona göre kullanırım’.

Öyle olunca konuşmalar hep belden aşağı oldu. Şaşıracaksınız ama ahlak polisi Nesim’i gözlerim aradı doğrusu. Gerçi telefonla katıldı ama ama toplantıya nizam veremedi uzaktan.

Karamehmet’le uzun konuştuk hepimiz. Antikacı Tarhan niye aramaz ki, özletiyor kendini.

Herkes merak ediyordu çıtırcı kim diye. Şifahen açıkladım. Sıkı ise vakavirüse yaz diyorlar. Ecelime susamadım ben, yazarsam maazallah bir dahaki salıya başka vakavirüs aramak zorunda kalırsınız. Size böyle bir kötülük yapamam. Politika da çok konuşuldu referandum öncesi. Çullu referandum tahminini söyledi, % 60 evet dedi. Bana bu, tahminden çok temenni gibi geldi ama neyse. Benim tahminim 52/48 ama kim kazanır bilemiyorum. Anar’ın gerçek tahmini 53,7 evet, telefonla konuyu bilen bir arkadaşa sordum. Ancak Sonar’ın tahminini yabana atmamalı. ÜSTÜN tahminini açıklasa çok iyi olur. Nasıl olsa tersi doğrudur.

Ekselans, Çullu’ya itiraz etti, o da % 60 ı abartılı buluyor. Geçenlerde Türk Ocakları'nda konuşmacı olmuş. Konuşma bittikten sonra bir bey kendisine ‘bütün dışişleri mensupları monşer mi?’ diye sormuş. Hem anlattı hem güldü. Mutlaka dikkatinizi çekmiştir. Ekselansı konsolosluktan terfi ettirdim çünkü bana masada ikramda bulundu. Havalara girmiştim ki ‘referanduma kadar’ dedi ve gazımı aldı. Hayır oyumu garantiye almak istiyormuş. Bu arada Birleşmiş Milletler'de ülkeyi nasıl savunduğunu anlattı. Meğerse diplomatların uygun bulmadıkları şeyleri bile savunma üslubu varmış. Adamı terfi ettirdim diye habire konuştu. Ama yiğidi öldür hakkını yeme. Zevkle dinledik. İkramları devam etmezse onu bir tenzili rütbe bekliyor, bildirmiş olayım.

Vakavirüs:  Rüştü İzmen

Grup resmi

Mahmut, Cem, Rüştü, Mehmet Ceritoğlu, Zeki, Ali, Haluk, Ömer, Zafer, Sertan, Bilge, Tomruk

ve videosu


Filiz toplantıları