Şubat 2017

Katılanlar:

Bilge Cankorel
Ahmet Çullu
Nesim Esinli
Rüştü İzmen
Zafer Olgaç
Sertan Özan
Ahmet Özbek
Tomruk Özden
Murat Sağmanlı
Üstün Sanver
Rıfat Tokyay

Toplantı Notları

Selamlar,

Bugün Filiz’de 11 kişi idik. ÜSTÜN, Zafer, Rüştü, Padişah, Nesim, Tokyay, Tomruk, Sertan, Ekselans, Özbek ve Çullu. Doktorun gelmesi hoş bir sürpriz oldu. Erhan ve Karamehmet telefonla katıldılar. Konu Metin Feyzioğlu’nun Bizimtepe'deki konuşması idi. Zafer hariç herkes konuştu. Zafer ‘ben temaşa yapmayı tercih ediyorum’ dedi. ÜSTÜN’ün tam önümüze park ettiği arabasından başka ne gördüğünü bizlerle paylaşmadı. Bana sorarsanız susmakla akıllılık etti. Zira kalan 10 adamdan biri hariç hepsi saçmaladı. O birinin bendeniz olduğumu anlamışsınızdır herhalde.

Benim tezim kolay anlaşılır ve basit. ÜSTÜN’ü dikkatle dinleyin tersi mutlaka doğrudur. Maalesef beni kimse ciddiye almadı. Herkes ÜSTÜNlük kompleksimden ötürü böyle konuştuğumu düşünüyor.

En komiği padişah idi. Ben padişahlığa karşıyım demez mi. İnsan nasıl kendine karşı oluyor anlayamadım.

Ekselans sefir olduğu zamanlarda diğer devlet görevlilerini çözüm sürecine karşı nasıl ikaz ettiğini anlattı durdu. İstanbul’da otururken Kabil’de sefirlik görevini yaptığını bilmesem belki sözlerine inanırdım. Neyse, demokrasi var, istediği kadar konuşsun.

Sertan konuşmanın özetini sundu, ben de buraya ekliyorum. Anladığım kadarı ile Sertan bu işten para kazanmayı umuyor. Bana sorarsanız boşa gayret ediyor. Bu broşür parası onun masraflarını bile karşılamaz. "Ne diyor bu vakanüvis?" demeyin, ekleri okuyun. Bu arada Sertan’cım bana teşekkür et, zira ben olmasam muhtemelen kimse bunları okumazdı.

ÜSTÜN her zaman ki gibi toplantıda kavga edecek birilerini bulmuş. Bana haklı gelmedi doğrusu. Padişah konuşurken ona bir çıtırdan bahsedince ben müdahale edip ÜSTÜN’ün ilgi alanı 90+ dır dedim. Sertan annesinin 92 yaşında olduğunu ve emekli maaşı olduğunu söyledi. ÜSTelik tanıştırılmak için can atıyormuş. ÜSTÜN ‘benim ilgi alanım 90+60+90’ diye zırvalamaz mı. Vekaletinin bende olduğunu hatırlatınca bana hak verdi. Neticede, bu konudaki gayretlerimi artıracağım. Ama Sertan Ozan annemiz bu konuda öne geçiyor. Rifat Özalp’in dikkatini çekiyorum.

Nesim gene konu ben olunca ahlak polisliğine soyundu. Neymiş bazı kızlar geçerken yüksek sesle konuşuyormuşum. Torunu yaşındakilere sulanana bakın.

Özbek epey konuştu ama ben bu arada rakıda istiab haddimi aşmışım, bir şey anlamadım. Böyle durumlarda kan sulandırıcıları da işe yaramıyor maalesef.

Bu arada Tomruk bendenizi ve doktoru evetçi casus olarak ilan etti.

Dikkatimi çeken bir husus da, erken ayrılan olmaması idi. Demek ki RA 65 ve 66 daha çok politik traş seviyor. Futbol ve karı kız konuşulunca böyle olmuyordu. Bu durumu açıklayamıyorum.

Hepinizi öperim,

Rüştü  


Filiz toplantıları