Ocak 2017

Katılanlar:

Barış Arkayın
Mehmet Ceritoğlu
Ahmet Çullu
Selçuk Erden
Nesim Esinli
Rüştü İzmen
Haluk Kaptanoğlu
Zeki Karakimseli
Vefa Ocak
Zafer Olgaç
Sertan Özan
Tomruk Özden
Üstün Sanver
Mahmut Tarzi
Ömer Tunçer
Ali Vardar

Toplantı Notları

Selamlar,

Salı günü Filiz'de 16 kişi idik. Ahmet Çullu, Vefa, Nesim, Sertan, Ali Vardar, Barış, Zeki, Haluk, Zafer, Cerit, Mahmut, Selçuk, Tomruk,  Ömer, bendeniz ve ÜSTÜN.

Günün yıldızı Çullu idi masanın en ucunda Ömer’le karşılıklı oturmuşlar devamlı sohbet ettiler. Bu durum herkesin dikkatini çekti. Sonunda Çullu’ya hocayı bu kadar uzun süre nasıl konuşturduğunu sordum. Veciz bir cevap aldım ‘dinleyerek’. Sanki biz dinlemeyi bilmiyoruz. Çullu kardeşim bu işin sırrını açıklamadı ama ben onun peşini bırakmayacağım. İrşad olmak hepimizin hakkı. Ömer hoca bana teşhis koyduktan (bulduktan) sonra ağzından bir tedavi yöntemi alamamak beni üzüyor doğrusu.

Yıldızlar masasının daimi üyesi ÜSTÜN kardeşim her zaman olduğu gibi odak noktalarımızdan birini teşkil etti. Afgan prensi ÜSTÜN’ü bir an önce evlendir demez mi. Sebebini sorduğumda ‘bu konudan sıkıldım bir an evvel bitsin istiyorum’ dedi. Bana öyle geliyor ki esas sıkıldığı şey ahlak polisi rolü. Anlayacağınız çark etti.

Nesim ahlak polisliğinden geri adım atmadı.

Sertan moralimi bozdu. Kadastro’nun başlık istediğini duyunca ben de isterim diye tutturmaz mı. Ben her zaman Sertan anne sevgisi konusunda emsal teşkil ediyor diyordum. Kadaster annemiz 98 yaşında Ozan annemiz ise henüz 91. Biraz aritmetik lütfen. Hangi annemiz arkeolojik bakımdan daha değerli. Sertan’cığım senin annen henüz tarihi eserlik ten (89 max.) arkeolojik eserliğe terfi etti. Rekabet için senden drahoma ümidim varken dowry istemen tuhafıma gitti.

Bu konu açılınca Zeki atıldı ve birkaç defa Kadastro’nun vekaleti bende dedi. İlerde Zeki’ciğimle pazarlık edebilirim.

Vefa gene politik nutuk atmaya başlayınca yedirmem diye araya gireyim dedim. ‘Biliyorum Kılıçtaroğlu ile ÜSTÜN’ü yedirmezsin öğrendik artık’ dedi. Yazılarımı takip ettiğini anladım ve çok mutlu oldum.

Gözlerimiz sevgili Nabi’yi aradı. Bizim toplantılar o kadar keyifli oluyor ki 2 vakanüvis bile az. Fotoğrafçımız Erhan da unutulmadı.

Hatırlayabildiklerim bu kadar. Terör olayları hepimizin keyfini biraz kaçırmış sanki, ben havada bir miktar durgunluk sezdim. Terörün biteceği, ekonominin düzeleceği yok ama Özal’ı hatırlamak var. Ne demişti rahmetli ‘alışırlar’ demişti hatırladınız mı. Alışacağız herhalde.

Sevgiler

Rüştü  


Filiz toplantıları